Search This Blog

Sunday, April 3, 2016

Loreal Indefectible Sculpt Contouring Palette / Review

As we all  have already noticed, trend of contouring is really still popular, so even all cheaper  brands from drugstores have their own products for contouring. Some of them are really good and some, of course, not so good as promised. One of the most popular are products from Loreal, called Loreal Indefectible Sculpt.



Kao sto smo svi mogli primjetiti, trend konturisanja se odavno prosirio I na drogerijske brendove, pa
su I oni izbacili proizvode za konturisanje. Neki brendovi su imali vise a neki manje uspijeha, kao I obicno. Medju onima koji su privukli najvise paznje, su I proizvodi koje je izbacio Loreal Paris pod nazivom Indefectible Sculpt.



Within Indefectible Sculpt collection you can find liquid foundations,  contouring palettes, blushes, mascara , eye liner and mat lip pen.
I was most interested in contouring palette. When I saw them in the drugstore so I immediately swatched it and I was thrilled. At that moment I knew that I will be using that palette tomorrow on my face.

The texture has blown me away. In the beginning it is really creamy and when you apply it, it blends out in silky, soft powder. It feels so smooth, soft and the skin looks retoushed.

You can find it in three shades 01 ( pink skin tone ) , 02 ( Yellow skin tone - light ) , 03 ( yellow skin tone - dark ) .


U okviru Indefectible Sculpt linije izbacili su tecne podloge, palete za konturisanje, rumenila, maskare, tus za oci I mat  "olovku" za usne ( mat lip pen) .
Od svih proizvoda, najvise me zainteresovala, upravo paleta za konturisanje. Kada sam ih ugledala, naravno da sam odmah uradila swatch- iiiiii malo je reci da sam bila odusevljena. Odmah sam znala da je to proizvod koji se bez razmisljanja vec sutra nalazi na mom licu :)

Tekstura me odusevila. Na pocetku je kremasta a nakon nanosenja I blendanja se pretvara u svilenkasto, barsunasto, puderastu. Ne znam kako bih bolje docarala. Na dodir je tako glatko, mekano, koza dobije retusirani izgled. Ma jednostavno, morate je imati.

Moze se kupiti u tri nijanse 01 ( nijansa za osobe sa rozim podtonom koze ) - gdje, naravno, svijetli dio ide malkice na rozu boju, tamni dio je vise hladna nijansa, 02 ( za one sa zutim podtonom koze ) - tamni dio je toplije nijanse ali ne pretaman I 03 ( isto za osobe sa zutim podtonom ) gdje je tamni dio najtamniji, ali topli ton .

                                                              (  na slici su nijanse/ shades  03 I 01 )

( Lijevo/ Left  01, Desno/ Right 03 )

I have been using it for about a month now and I guarantee you that it lasts the whole day.
Loreal claims that it is the  best when used with the Indefectible Sculpt Foundation, which you can find ONLY in three shades . Yes, you have read it correct, ONLY THREE SHADES OF FOUNDATION !!! I don't know what is worst, when  you have so many shades of foundations to choose from or when you have only three of them . Hw to pick the right for you ??? I didn't know the answer so I didn't buy it . Very simple :)
Instead, I have been using it with any of my foundations, and it fits perfectly with any of them, so you do not have to have their foundation if you don't want to.

They have also designed a special Sculpt brush for applying it, but I could not find it in the stores. I was even a bit worried because I wasn't sure if any of my brushes is good for applying it. But, it is very simple, actually. I use flat brush to apply it and blend brush to blend it nicely.

The light shade is described as highlighter but it actually isn't a highlighter.. These light shades are supposed to highlight some parts of your face but if you want some shimmering finish you will actually need some other highlighting product for that effect. The dark shade blends perfectly and looks really natural on your face.

Loreal even put an application guide for beginners with pictures and descriptions about how to contour and highlight different face shapes.
So, without any doubts, I can say that this contouring palette is amazing. It is very good pigmented, gradable, lasts long, blends without problems, looks natural and the price is acceptable 12,95 €.
I use it on a daily basis and I will certainly buy it again.
So, this time for Loreal , its 10 out of 10 :) and when it comes to my lunch ( while I was writing it I didn't really have time to check it up :) ) we will see what my husband thinks :/ :


Koristim paletu vec vise od mjesec dana I tvrdim da je postojanost odicna. Meni na licu izdrzi citav dan, bez ikakvih problema.
Inace, Loreal navodi da je najbolje da se koristi sa Indefectible Sculpt podlogom, koja se moze naci samo u tri nijanse . Da , dobro ste procitali , SAMO TRI NIJANSE! Ne znam sta je veci problem, kad imas veci izbor nijansi ili kad si primoran na samo tri. Kako tada odabrati pravu nijansu ??? Nisam znala odgovor na to pitanje pa je nisam ni kupila.
Koristim paletu sa mojim tecnim podlogama I odlicna je, svakako. Znaci, ne morate imati njihovu podlogu.

Kada je nanosenje upitanju, vidjela sam da su reklamirali I cetku koja je namijenjena za to I malo sam se razocarala kada je nisam nasla nigdje u prodaji :(. Cak sam se I zabrinula I kontala da ni jedna od mojih cetkica nece biti dobra za to. Ali, sasvim savrseno je nanosim  ravnom cetkom za podlogu I onda fino izblendam cetkom za blendanje. Znaci, sa nanosenjem nema problema.

Funkcionise kao I vecina paleta. Svijetli dio je , medjutim, opisan kao highlighter- ali on ne daje nikakav sjaj, tako da vam ustvari treba neki highlighter poslije. On je vise za naglasavanje pojedinih dijelova lica. Tamni dio se savrseno blenda I ne izgleda neprirodno na licu.

Loreal se cak pobrinuo I da u pakovanje stavi mali prirucnik sa slikama za pocetnike u konturisanju. Tu se nalazi nekoliko slika sa primjerima za razlicite oblike lica.

I da zakljucim na kraju da je proizvod ODLICAN . Dobra pigmentacija, lahko se moze nadograditi, traje citav dan, izgleda zaista prirodno, dobro se blenda I mislim da je pristupacna cijena od 12,95 €.
Ja ga svakako rado koristim I rado cu ga kupiti ponovo.
Ovaj put LOREAL cista 10 :) a mom zapostavljenom rucku u pripremi, vidjet cemo koju ce muz ocjenu dati :/
.







3 comments:

  1. Nisam primijetila ovo kod nas, ali cu bas pogledati...Nije da mi treba jer imam nyx duo za konturisanje, kao i nyx taupe rumenilo, a i to nr korostim cesto...
    Svidja mo se fakat...i lijepo si sve docarala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kao da je vazno sto vec to imas :D kada je to bilo vazno kod kupovine necega drugo ? :) nemoj da se lazemo hihihih imam I ja I kiko paletu ( odlicna ) I one stikove bobbi brown, I taj nyx djavo I onu wonder pen njihovu itd ALI :) ako nista, super stane u mali neseser :D :*

      Delete
  2. Nisam primijetila ovo kod nas, ali cu bas pogledati...Nije da mi treba jer imam nyx duo za konturisanje, kao i nyx taupe rumenilo, a i to nr korostim cesto...
    Svidja mo se fakat...i lijepo si sve docarala :D

    ReplyDelete